Τι είναι οι nameservers (Εξυπηρετητές Ονοματοδοσίας);

Nameservers είναι οι DNS εγγραφές με τις οποίες χρησιμοποιούμε το domain name μας για την πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα, αντί να χρησιμοποιήσουμε την IP Address του.  Οι nameservers έχουν σκοπό να εξυπηρετούν το domain και να δείχνουν σε ποιο server φιλοξενείται.

Για παράδειγμα ο ns1.skg.1host.gr είναι μια εύκολη ονομασία που αντιστοιχεί στην IP Address: 188.164.201.251, και την οποία μπορείτε να δηλώσετε σε ένα domain για να το κάνετε να "δείχνει" σε αυτόν τον servers. 

Οι nameservers δηλώνονται στα domains, έτσι ώστε να υφίσταται η απαιτούμενη σύνδεση του domain με τον server όπου φιλοξενείται η σελίδα σας για να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Με την αλλαγή των nameservers, μπορείτε να αλλάξετε πάροχο φιλοξενίας χωρίς να αλλάξετε καταχωρητή του domain name σας.

Κάθε nameserver έχει τη μορφή ns1.skg.1host.gr ή ns1.1host.gr και χρειάζονται πάντα τουλάχιστον 2 nameservers για να δουλέψει σωστά ένα domain name. 

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία η σειρά με την οποία θα δηλωθούν οι nameservers σε ένα domain ή πως θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις "whois".

Η ενεργοποίηση ενός domain name γίνεται περίπου σε 2 με 6 ώρες, έπειτα από την αποστολή της σχετικής αίτησης στο ανάλογο Μητρώο Ονομάτων. Εφ'όσον έχει δηλωμένους nameservers και φιλοξενείται σε κάποιον server, το domain name θα λειτουργήσει πλήρως περίπου σε 24 ώρες, μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι πάροχοι internet ανά τον κόσμο.

  • 0 Χρήστες που βρήκαν αυτό χρήσιμο
Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

Σχετικά Άρθρα

Τι nameservers πρέπει να χρησιμοποιήσω για το domain μου;

Αν είστε στο Ελληνικό Datacenter οι nameservers που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι οι παρακάτω:...

Πως μπορώ να αλλάξω τους nameservers του domain μου;

Για να αλλάξετε τους nameservers που έχετε δηλώσει στο domain σας, αφού συνδεθείτε στον...

Μεταφέρονται αυτόματα οι Nameservers και τα πρόσωπα επαφής του domain μου;

Με την μεταφορά του domain name σας στην 1HOST, μεταφέρονται αυτόματα και οι nameservers που...